Dom z antresolą w Leżajsku koło Rzeszowa

Wybierz pozycję z menu na górze strony lub wpisz czego szukasz:

Projekt wnętrz remontowanego domu w Leżajsku koło Rzeszowa.

Informacje o realizacji

Data:
Lokalizacja:
Kategoria:
Powierzchnia:
Czerwiec 2019
Leżajsk
Dom
100 m2

Trudno zdecydować, które z czterech pomieszczeń, jakie mieliśmy okazję zaprojektować w domu pod Leżajskiem wyglądają najciekawiej. Miętowa kuchnia? Jadalnia z regałem w trzech odcieniach drewna? A może przytulna sypialnia… z marmurkową płytką na ścianie? 😉
Dzięki otwartości naszych klientów (małżeństwo z kilkuletnim synkiem) i ich potrzebie posiadania pięknych wnętrz, mieliśmy szansę zaprojektować nieszablonowe aranżacje. Spełniły one oczekiwania naszych klientów, a nam jako projektantom dały poczucie twórczego spełnienia.

Kuchnia

Zacznijmy od kuchni, bo to ona przede wszystkim skrada uwagę, a szczególnie kwiecista tapeta Wonderwall, od której nie sposób oderwać wzroku! Nieczęsto podejmujemy tak odważny krok, jakim jest zaproponowanie klientom zabudowy meblowej w kolorze miętowym. Zdecydowaliśmy się na to, bo dzięki takiemu zabiegowi udało się zachować kompozycję kolorystyczną szafek i tapety niemalże doskonałą. Żeby nie było tak całkiem pastelowo-cukierkowo, wprowadziliśmy też do kuchni drewniany akcent – ciepły fornir okume na frontach górnych szafek. Całość zdobią złote dodatki.
Co do funkcjonalności – klienci chcieli mieć dużo szafek do przechowywania i wyspę kuchenną z miejscem dla trzech osób. Oczekiwania zostały spełnione 😊

Jadalnia i salon

Jest to jedno duże, bardzo jasne pomieszczenie, w którym wydzieliliśmy dwie przestrzenie – jadalnianą i wypoczynkową. Ta pierwsza znajduje się bezpośrednio przy wyjściu z kuchni. Mieści się tam duży owalny stół z litego drewna włoskiej marki Cattelan Italia i sześć tapicerowanych, beżowych krzeseł tego samego producenta. Nad stołem zwisa komplet złotych ledowych ringów, które w idealny, równomierny sposób rozświetlą przestrzeń nad stołem w czasie rodzinnych spotkań. Obok stołu przy ścianie stoi mebel autorstwa Viva Design – to połączenie komody, regału i półek wiszących. Drzwiczki wykończone są geometryczną kompozycją z trzech fornirów – amazaque, afromosia i dibetou, a jasna część z marmurowym wzorem to konglomerat Santamargherita. Ciekawym i funkcjonalnym zabiegiem było wkomponowanie półek w metalowych ramkach, które sprawiają wrażenie wiszących. Sprawdzą się idealnie jako miejsce na dekoracje, pamiątki z podróży czy na domową zieleń – bliskie sąsiedztwo okna zapewni roślinom odpowiedni dopływ światła.
Przy wyjściu na taras wygospodarowaliśmy kącik do poczytania, wypicia kawki lub po prostu – do posiedzenia 😊. Są tu dwa nieoczywiste w swej formie różowe fotele oraz niewielki stolik od Westwing.
Przy fotelach zaprojektowaliśmy ażurowy drewniany regał, za którym znajduje się część wypoczynkowa. Wysoki, dwukondygnacyjny salon daje poczucie przestronności. U sufitu zawisła prawdziwa ikona designu – żyrandol 2097/50 włoskiej marki oświetleniowej Flos.
Niebieska sofa to własność właścicieli, którzy bardzo chcieli ją wykorzystać w projekcie. Zrobiliśmy to i efekt przeszedł nasze oczekiwania! Na tle stonowanej palety barw w salonie nasycony kolor sofy wyróżnia się i stanowi ciekawy akcent (lub przysłowiową wisienkę na torcie 😉).
W towarzystwie sofy stanęły dwa złote pomocniki od Kare Design i dwa bardzo funkcjonalne, rozsuwane stoliki kawowe z czarnym marmurowym blatem i złotą podstawą. Zabudowa przy telewizorze, podobnie jak regał i mebel w jadalni, jest również naszego autorstwa. W swej prostocie wyróżnia ją jodełkowy układ drewna i chromowane dodatki.

Sypialnia

W przypadku sypialni postanowiliśmy pójść w bezpiecznym kierunku i sypialnię urządziliśmy w bardzo prostej stylistyce…
Uwierzyliście? 😊
Nie, my nigdy nie idziemy w bezpiecznym kierunku 😊 Zawsze szukamy rozwiązań nieszablonowych i oryginalnych. Podobnie jest w tym przypadku. Płytka na ścianie w sypialni? Czemu nie! Tym bardziej, jeśli mowa o szalenie pięknej Marazzi Grande ze złotą żyłą! Płytka jest częścią dekoracyjnej kompozycji nad łóżkiem, w skład której wchodzi drewniana ażurowa rama wokół łóżka, która okala ścianę z wyżej opisaną płytką, tapicerowanym zagłówkiem i stoliki nocne. Nad stolikami wiszą złote lampki Qupet z AQ Form, które wraz z żyrandolem tworzą spójny zestaw. Na ścianie drzwiowej zaproponowaliśmy Khroma Sansui Sand, która w nieoczywisty sposób przedstawia fragment krajobrazu z wodospadem. Naprzeciwko łóżka zgodnie z oczekiwaniami klientów zawisł telewizor a pod nim stanęła nowoczesna, drewniana toaletka naszego autorstwa. Obok toaletki znajduje się duże lustro – to drzwi przesuwne, które prowadzą do garderoby właścicieli.

Wnętrza domu pod Leżajskiem zaprojektowaliśmy funkcjonalnie, estetycznie i z pewną dozą szaleństwa, czyli tak, jak lubimy najbardziej 😊

Udostępnij artykuł:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Zostaw komentarz

Kategorie Bloga

FAQ

Zobacz odpowiedzi na często zadawane pytania