Viva Design Viva Design
Biurowiec firmy Dobis
#komercyjne

Biurowiec firmy Dobis

Odkryj wyjątkowe wnętrza biura firmy Dobis o powierzchni 800 m2, które zachwyciły nie tylko jego pracowników, ale także klientów. Właściciel firmy produkującej opakowania papierowe, chciał stworzyć dla swoich pracowników wnętrza biurowe na światowym poziomie. Dzięki naszemu doświadczeniu i pasji do projektowania udało nam się to osiągnąć. Zachęcamy do zobaczenia zdjęć naszej realizacji i przekonania się, jak wyjątkowym miejscem możemy stworzyć wnętrze Twojego biura. Jeśli marzycie o prestiżowym i funkcjonalnym wnętrzu dla swojej firmy, nie czekajcie i skorzystajcie z naszych usług już dziś!
Przestrzeń do oczekiwania z nowoczesnymi ceglanymi, welurowymi sofami i prostymi dodatkami
Perspektywa na wyposażony obszar recepcji z przylegającą garderobą, imponująca ściana z betonu zdobiona elementami stabilizowanych roślin.
Dekoracyjny wazon z białymi kwiatami Eustomy oraz brązowa ceramika jako uzupełnienie nowoczesnego wnętrza Szyld
Recepcja firmy z widoczną nazwą firmy
Tuż po wejściu do budynku zauważamy stylową recepcję z przylegającą szatnią. Przestrzeń została starannie zaprojektowana, aby zapewnić komfort i funkcjonalność. Naprzeciwko recepcji znajdują się wygodne sofy, które tworzą przytulną strefę wypoczynkową, a obok nich – stoliki kawowe, idealne na oczekiwanie na spotkanie. Za miejscami do odpoczynku znajduje się falowana ściana dekoracyjna, obok której wyeksponowane zostało logo firmy. Za recepcją widać antresolę, która łączy w sobie nowoczesność betonu architektonicznego 3D z naturalnością zielonej ściany z roślin stabilizowanych. Całość uzupełniają oryginalne lampy wiszące, które spływają z okazałego świetlika, wnosząc do przestrzeni oświetlenie o odpowiedniej intensywności i kierunku. Dodatkowo obok recepcji znajduje się praktyczny aneks kuchenny, który umożliwia przygotowanie napojów czy przekąsek dla gości i pracowników, zapewniając jeszcze więcej komfortu podczas wizyty w obiekcie. Dzięki takiemu wystrojowi, wnętrze budynku zachęca do wejścia i sprawia, że odwiedzający czują się mile widziani oraz otoczeni elegancją i prestiżem.
Niepowtarzalna recepcja ze ścianą z zielonych roślin stabilizowanych, wysoki sufit dodający przestrzeni
Ciemne dodatki w postaci czarnego stolika kawowego, wazonów z kwiatami i dzbanka z wodą Recepcja firmy z wygodnymi pomarańczowymi sofami oraz zabudowaną drewnianą ladą
Przeszklona kuchnia przy recepcji w kolorach pomarańczowo-szarych z marmurowym blatem Kuchnia przy recepcji w ciepłych kolorach beżowo-pomarańczowych z przeszklonymi szafkami wiszącymi
Widok z pierwszego piętra na schody z czarno-białym muralem przedstawiającym fazy produkcji
Oryginalne patio z dekoracyjnymi papierowymi lampionami, ściana z elementami roślin stabilizowanych, wysoki sufit ze świetlikiem
Z klatki schodowej rozpościera się malowniczy widok na antresolę, który zapewnia estetyczne doświadczenie dla każdego wędrowca po wnętrzach budynku. Antresola, zrównoważona pomiędzy piętrami, przyciąga wzrok swoją elegancką aranżacją i starannym wykończeniem. Dynamiczne połączenie przestrzeni pionowych i poziomych dodaje wnętrzu energii, a subtelne oświetlenie akcentuje wyjątkowe cechy architektury i wystroju. Ten wspaniały widok na antresolę z klatki schodowej dodaje głębi i wyjątkowej atmosfery przestrzeniom, przez które się przemieszczamy, sprawiając, że każdy krok jest wizualnym i estetycznym przeżyciem.
Klatka schodowa z czarno-białym muralem na ścianie przedstawiającym etapy powstawania produktów Oryginalne schody w starej części budynku firmy, niesztampowy biało-czarny mural przedstawiający procesy produkcyjne w firmie
Klatka schodowa w starej części budynku Dobis łączy w sobie elementy tradycyjne z nowoczesnymi akcentami. Na schodach zastosowano beżowe płytki, które doskonale komponują się z czarną balustradą, nadając wnętrzu elegancji i wyrafinowania. Na ścianie natomiast umieszczono intrygujący mural ekologiczny, wprowadzając unikatowy akcent dekoracyjny. Dzięki tym rozwiązaniom klatka schodowa nabiera nowoczesnego charakteru, jednocześnie szanując tradycje architektoniczne starej części budynku.
Klatka schodowa stara część z muralem , piękne beżowe płytki na schodach, nowoczesna czarna balustrada
Ściana z ażurowymi lamelami, przesuwane szklane drzwi prowadzące do poczekalni, w tle artystyczne obraz na szarej ścianie
Korytarz z przeszkloną ścianą ukazującą widok na świetlik na dachu, z lewej strony ciemne lamelowe ścianki ażurowe odsłaniające częściowo poczekalnię zarządu
Poczekalnia zarządu oferuje nie tylko komfortowe warunki, ale także imponujący widok na antresolę nad recepcją. Wnętrze antresoli wyróżnia się zastosowaniem płyt betonowych z intrygującym wzorem 3D, które nadają przestrzeni nowoczesnego charakteru. Dodatkowo, ściana z roślin stabilizowanych wprowadza element zieleni, tworząc przyjemną atmosferę dla oka i umysłu. Zjawiskowe lampy wiszące, które zdobią przestrzeń, doskonale komponują się z naturalnym światłem wpadającym przez świetlik znajdujący się na dachu. Całość aranżacji poczekalni i antresoli tworzy harmonijne, eleganckie i relaksujące otoczenie dla oczekujących na spotkanie z zarządem.
Białe lampiony kontrastujące z betonowym tłem, w którym umieszczone zostały rośliny stabilizowane.
Przeszklona ściana z ażurowymi drewnianymi elementami, odsuwane szklane drzwi, w tle jasne pomieszczenie z fotelami
W przedsionku zarządu znajduje się przytulne miejsce, idealne na oczekiwanie na spotkanie z prezesami firmy. Komfort zapewniają dwa wygodne fotele ze stolikami kawowymi, a przytulną atmosferę dopełnia elegancka lampka stojąca. Zachwycająca tapeta z subtelnym motywem skrywa drzwi prowadzące do pokoi prezesów, dodając nieco tajemniczości i oryginalności wnętrzu. W tej strefie dostępny jest także aneks kuchenny, w którym można przygotować napoje.
Piękna duża kremowa kanapa z fotelami do kompletu, wpasowująca się szara wykładzina wyciszająca dźwięki, duża czarna lampa podłogowa w loftowym stylu
Poczekalnia w jasnych odcieniach, na ścianach efektowna tapeta z motywami roślinnymi, ukryte drzwi, przytulności wnętrzu dodają kremowe sofy i duża lampa podłogowa
Przestronne biuro prezesa z ciemniejsza częścią funkcjonalną z biurkiem, ciemnobrązową półką ścienną oraz artystyczną tapetą i jasną częścią z kremowymi fotelami i jasnym stolikiem kawowym
Pokój Prezesa to elegancka i funkcjonalna przestrzeń, która łączy prestiż z wygodą. Wyposażony w imponujące biurko, oferuje idealne warunki do pracy i podejmowania ważnych decyzji biznesowych. Ściany zdobią wyjątkowe tapety oraz stylowy kinkiet, które dodają wnętrzu wyjątkowego charakteru. Wykładzina na podłodze zapewnia komfort i tłumi dźwięki. Dodatkowo pokój dysponuje czterema wygodnymi fotelami, idealnymi na spotkania biznesowe w kameralnej atmosferze. Pokój Prezesa to kwintesencja elegancji i wydajności, której celem jest wspieranie sukcesu w pracy.
Stanowisko pracy w gabinecie prezesa z olbrzymim biurkiem z blatem w ciemnym fornirze, funkcjonalnym obrotowym fotelem, w tle artystyczna niebiesko-szara tapeta
Ceramika w kolorach beżowych i brązowych, wazon z suszoną trawą, dekoracyjne kule ratanowe
Gabinet dyrektora korporacji Dobis z monumentalnym biurkiem w ciemnym kolorze oraz akcentem w formie eleganckiej tapety w niebiesko-szarym kolorze, kremowa szafka na nagrody
Pogląd na obszar biura z komfortowymi krzesłami obrotowymi oraz nowoczesnym białym stolikiem, ściany w jasnych kolorach, wejście do gabinetu od strony poczekalni zarządu
Pokój Pani Prezes to wyjątkowe i funkcjonalne miejsce pracy, łączące elegancję z praktycznością. We wnętrzu znajduje się duże, solidne biurko, które umożliwia swobodną pracę i podejmowanie kluczowych decyzji biznesowych. Estetyczny wystrój ścian z efektowną tapetą oraz stylowym kinkietem podkreśla prestiżowe otoczenie pokoju. W centralnym punkcie przestrzeni znajduje się okrągły stolik z trzema krzesłami, który służy jako miejsce spotkań i dyskusji w kameralnej atmosferze.
Elegancki gabinet Pani Prezes przedsiębiorstwa z długim, białym biurkiem o drewnianym blacie oraz dekoracyjną tapetą przedstawiającą motyw jesiennych spadających liści, wydzielone miejsce spotkań z białym stolikiem i welurowymi obrotowymi fotelami
Przestronna sala konferencyjna z dużym stołem konferencyjnym na 8 osób z pomarańczowymi wygodnymi fotelami
Największa sala konferencyjna, położona w sąsiedztwie pokoi zarządu, to idealne miejsce na spotkania biznesowe i prezentacje. Wyposażona jest w zdalnie rozwijany ekran oraz rzutnik, dzięki którym wszelkie materiały wizualne prezentują się doskonale. W przestronnym wnętrzu komfortowo umieszczony został długi stół konferencyjny z miejscem dla 8 osób. Ponadto designerska lampa wisząca nad stołem oferuje regulowaną moc światła, umożliwiając dostosowanie oświetlenia do potrzeb każdego spotkania.
Widok na biuro dyrektora w barwach szaro-ceglanych z wyjątkowym akcentem w postaci ceglanej tapety strukturalnej oraz falowanej ściany z ukrytymi szafkami
Szykowne dodatki do biura w kolorach ziemi, piękny wazon z suszoną dekoracyjną trawą Dekoracyjne wazony w biurze dyrektora
Wyjątkowe biuro dyrektora w jesiennych barwach, wyjątkowa ceglana tapeta strukturalna, strefa ze stolikiem i wygodnymi pomarańczowymi fotelami
W nowej części budynku znajdują się również trzy pokoje dyrektorów, urządzone w spójnym stylu. W każdym z nich znajduje się biurko, okrągły czarny stolik oraz dwa krzesła w ceglastym kolorze, tworząc komfortowe miejsce do spotkań. Ściany zdobi elegancka tapeta, która dodaje pomieszczeniom wyjątkowego charakteru. W pokojach umieszczono również komodę na dokumenty oraz szafę z niepowtarzalnym frontem w kolorze beżowym z czarnymi paskami. Starannie dobrana aranżacja wnętrz podkreśla prestiż oraz profesjonalizm stanowisk dyrektorów.
W starej części budynku znajduje się dział sprzedaży, zaaranżowany jako open space z biurkami dla pracowników. Przestronne wnętrze sprzyja efektywnej pracy i komunikacji między zespołem.
Funkcjonalne miejsce pracy zespołu sprzedaży wyposażone w pojemną szafą na dokumenty w kolorze biało-zielonym i dużymi biurkami z czarnym blatem Ergonomiczne stanowiska pracy w biurze z obrotowymi czarno-pomarańczowymi fotelami, dużymi matowymi biurkami oraz wygodną szarą wykładziną na podłodze
Elegancki gabinet dyrektora z wydzielonym miejscem spotkań w neutralnych kolorach, z wyjątkowym akcentem w postaci nowoczesnego czarno-żółtego obrazu
Biuro jednego z dyrektorów firmy w ziemistych kolorach, szary zestaw wypoczynkowy z ciemnym stolikiem kawowym
Biuro szefa działu finansów, część ozdobna: tapeta o bogatej strukturze i falowana ściana z drewna, a także konsolka z podstawą ze szkła.
Pokój dyrektora finansowego to przestronne i elegancko urządzone wnętrze, które zapewnia komfort pracy i idealne warunki do spotkań biznesowych. Dominującym elementem pomieszczenia jest duże biurko. Cztery wygodne fotele oraz stolik kawowy tworzą przytulną strefę relaksu, gdzie można prowadzić rozmowy w kameralnej atmosferze. Ściana z efektownym elementem dekoracyjnym oraz stylowa tapeta dodają wnętrzu wyjątkowego charakteru. W pomieszczeniu znajdują się także kwiaty w dużych donicach, które wprowadzają żywioł natury i wpływają na przyjemną atmosferę.
Na piętrze budynku umiejscowione są dodatkowe pomieszczenia biurowe, wyposażone w praktyczny aneks kuchenny oraz toaletę dla pracowników. W toalecie zastosowano innowacyjne rozwiązanie, polegające na połączeniu dwóch ścian pod kątem, do których zamontowany został blat z podwieszonymi umywalkami. To nowoczesne i efektowne podejście do aranżacji przestrzeni, łączące funkcjonalność z estetyką, tworzy przyjazne i komfortowe miejsce pracy dla personelu.
Drewniane drzwi do toalety koedukacyjnej z czarnymi elementami w postaci klamki i przełącznika światła
Piękna toaleta w odcieniach kremowo-ceglanych z czarnymi detalami przy lustrach
Toaleta dla obu płci z ceglanymi płytkami ściennymi, długim kremowym blatem z dwoma umywalkami i efektownymi dużymi lustrami
Aneks kuchenny zbliżenie na meble kuchenne z jasnym blatem, dodatki w postaci czajnika marki Smeg, tacy z owocami, deski do krojenia i czarnej kawiarki
Imponujące siedzisko z paneli tapicerowanych w ceglastym kolorze, detal w postaci kinkietów ściennych po bokach
Przejście między budynkami to wyjątkowe miejsce, które łączy w sobie różnorodne elementy i materiały, tworząc niepowtarzalną atmosferę. Na podłodze zastosowano beżowe płytki, które kontrastują z nowoczesnymi płytami betonowymi z efektownym wzorem 3D na jednej ze ścian. Oświetlenie umieszczone na ścianie oraz suficie dodaje przestrzeni elegancji i przytulności. Mural przedstawiający las na przeciwległej ścianie wprowadza wrażenie bliskości z naturą oraz dodaje wnętrzu głębi. Przejście między budynkami łączy w sobie harmonię i funkcjonalność, zachwycając zarówno pracowników, jak i gości odwiedzających te wnętrza.
Korytarz prowadzący do firmy, łączący nowoczesne elementy jak betonowa ściana, z motywami natury ukazanymi na malowidle, na ścianie Korytarz do firmy łączący nowoczesne rozwiązania w postaci betonowej ściany z elementami przyrody ukazanymi na muralu.
Przestronny hol o jasnej tonacji z pomarańczową ścianą tworzącą kontrast, designerskie sofy dodające nowoczesności pomieszczeniu
Przyciągająca wzrok ściana z roślin stabilizowanych przełamująca jasne pomieszczenie, kremowe ściany i podłoga
Przechodząc ze starej części budynku, obok recepcji, wkraczamy w nową część obiektu. Wzdłuż tej trasy mijamy unikatową zabudowę wnęki z wygodnym siedziskiem, kolejną zieloną ścianę z roślinami stabilizowanymi, sofy i pufy, które zapewniają miejsce do relaksu. Następnie docieramy do nowej części budynku, gdzie znajduje się druga klatka schodowa oraz antresola na piętrze, wprowadzając nowoczesny element do wnętrz.
Minimalistyczny hol wyposażony w sofy i pufy w kolorach ziemistych, ściany pomarańczowo-kremowe, element roślin stabilizowanych dopełniający wnętrze
Klatka schodowa pomiędzy poziomami z szarymi płytkami, piękny detal w postaci czarnych listw schodowych, kremowe ściany z subtelnymi kinkietami
Spojrzenie z góry na hol w nowym skrzydle firmy, z minimalistyczną klatką schodową i nowoczesnymi, wiszącymi lampami.
W wysokiej części nowego budynku możemy podziwiać świetliki, które wpuszczają do wnętrza mnóstwo naturalnego światła. Na uwagę zasługują również unikatowe, okrągłe lampy dekoracyjne, które dodają przestrzeni wyjątkowego charakteru. Na podłodze znajdują się eleganckie, beżowe płytki, a wzdłuż schodów zamontowano stylowe kinkiety, które oświetlają przejście. Całość dopełnia czarna, ażurowa balustrada, nadająca wnętrzu lekkości i nowoczesnego wyglądu.
Harmonijny hol z fotelami w kolorach ziemi niezwykły element na ścianie w postaci roślin stabilizowanych
Schody w klasycznym stylu z czarnymi balustradami z efektownymi czarnymi kinkietami Klatka schodowa z widokiem na przestronny, jasny hol, w którym pomarańczowa ściana tworzy wyrazisty kontrast
W nowej części budynku znajdują się toalety dla pracowników, starannie zaprojektowane z myślą o komforcie użytkowników. Damska toaleta urzeka ceglastą kolorystyką, z małymi płytkami w odcieniach cegły i czarnymi paskami, tworzącymi intrygujący wzór na ścianie. Męska toaleta przystosowana także dla osób niepełnosprawnych łączy beżowe płytki z zielonymi cegiełkami, tworząc przyjemną i relaksującą atmosferę. Te przemyślane aranżacje sprawiają, że toalety dla pracowników stają się estetyczną i funkcjonalną częścią wnętrza.
Obszar wspólny w toalecie męskiej zaopatrzony w umywalkę, lustro z ozdobnymi czarnymi obramowaniami oraz długi kinkiet oświetlający.
Zjawiskowa damka toaleta w tonacjach beżowo-czerwonych z czarnymi akcentami przy lusterkach, długi kremowy blat z dwoma umywalkami
Nowoczesna kuchnia dla personelu utrzymana w ciepłych tonach z pomarańczowymi ścianami i idealnie pasującymi do nich piaskowymi płytkami, czarne detale w postaci listwy na ścianie, zlewu i suszarki do naczyń
W nowej części budynku znajduje się również przestronna kuchnia dla pracowników, wyposażona w trzy okrągłe stoły i obszerną zabudowę kuchenną. W tej funkcjonalnej przestrzeni znajdziemy lodówkę oraz ekspres do kawy. Estetyka wnętrza łączy beż płytek z ceglastym kolorem. Dodatkowo nad każdym stołem zawieszono stylowe lampy wiszące, które tworzą przytulną atmosferę i zachęcają do wspólnych posiłków oraz rozmów.
Kuchnia przeznaczona dla pracowników, z szafkami w tonacji czerwonej cegły i drewna, czarne dodatki

Stwórzmy wnętrze spójne z Tobą

Z wielkim entuzjazmem podejmujemy projekty, które otwierają przestrzeń na podejście nieschematyczne, wykorzystujące pełnię naszych możliwości.